Pàgines

dilluns, 22 d’agost del 2011

Els fets

Primer de tot haig de dir que manifestar-se un any i mig després de la maniobra de Zapatero per salvar els bancs, no té sentit.
En segon lloc recordo que les ordres eren netejar la plaça i garantir la seguretat de cara a una aglomeració de gent amb la possible victòria del Barça, cosa totalment justificada. Per tant, arribats a aquest punt, ningú ha fet fóra a ningú.
Solució per netejar la plaça?, molt senzilla: els acampats es posen a una meitat, es neteja l’altra i després es canvia de costat, tot això ho explica un advocat com a intermediari entre els serveis de neteja i els acampats.
Els camions entren i netejen la plaça, la guàrdia urbana en tracar-se d’un acte reivindicatiu desplega 300 efectius per controlar la maniobra. Es retira tot tipus de material, i es porta en un magatzem on la gent el podrà anar a recollir durant tota la setmana següent, per tant, queda clar que ningú està robant.
Acte seguit, alguns indignats agredeixen contra un camió de neteja de BCNeta, l’inici de la violència comença per part dels acampats, no de la guàrdia urbana. Amb aquest fet, arriben els mossos d’esquadra amb brigades antidisturbis, ja que hi ha hagut mostres de violència contra un servei públic per part d’un col·lectiu.
A partir d’aquí, els acampats bloquejen la sortida del camió i les brigades antidisturbis de la guàrdia urbana avisen que carregaran sinó deixen sortir al camió, els avisos es prolonguen 4 hores i finalment la guàrdia urbana carrega juntament amb brigades dels mossos d’esquadra.
Cal dir que, en contra del que diu la llei, no es pot acampar en un espai públic, només es pot acampar en zones d’acampada o fóra d’aquestes amb permís especial que a l’inici de la manifestació no es tenia, per tant, la manifestació era legal però l’acampada no.
Dit això, penso que l’actuació dels cossos de seguretat és totalment correcta i en segon lloc, l’acampada està en el lloc equivocat, en el moment equivocat i s’ha fet de forma equivocada.
Pel que es veu, en aquest país treure les coses fora de context està de moda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada